keskiviikkona, marraskuuta 05, 2014

Vapaalankahuovutus

Verho ikkunaan vapaalankahuovutuksella.

Osallistuin opinnoissani opiskelijan pitämään vapaalankahuovutus pajaan. En ollut aiemmin kokeillut tätä, joten päätin lähteä opastetusti tekemään tätä minulle uutta huovutustekniikkaa. Netistä löytyy paljon ohjeita, mutta meillä pajan pitäjä toimi opastajana. Pääideana on, että pohjalle tulee lakana, jonka päälle langat ja villat asetellaan halutulla tavalla. Huomioidaan, että ne ovat riittävästi toistensa päällä, jotta ne huopuvat yhteen. Lisäksi pitää muistaa kutistuminen joka on noin kolmasosa.




Kun asettelut on suoritettu niin reunat taitellaan villojen päälle siististi. Pyyhe kääritään pötköksi ja tämä lähdetään rullaamaan tasaiseksi pötköksi. Pötkö sujautetaan sukkahousun sisään ja pestään pesukoneessa riittävän monta kertaa, niin että saadaan haluttu lopputulos.



Minä valitsin värit siten, että ne sopivat aiemmin tekemiini pullonkorkki istuinpäällisiin. Työ onnistui kohtalaisen hyvin ja verhosta tuli hyvän mittainen ikkunaan. Lyhyempikin olisi itseasiassa riittänyt, mutta mieluummin liian pitkä kuin liian lyhyt. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti