torstaina, marraskuuta 01, 2012

Helmi pikkulaukku


Tämä kaunis pikkuinen iltalaukku  on tehty Suuren käsityö -lehden ohjeen mukaan (7/2012). Neuloin laukun puikoilla nro 3 tai 3,5 ja lankana käytin Norjalaista Silja-lankaa. Ohje oli mielestäni aika yksinkertainen. Neuleessa käytetään oikeita ja nurjia silmukoita sekä langan nostoja neulomatta. Työn etupuolella neulotaan 1 oikein ja 1 langan nosto, jolloin helmi asetetaan paikoilleen.

Muutamia lisäyksiä olisin itse kirjannut ohjeeseen... Ensinnäkin lankaan pujotettavien helmien koosta ei ollut ohjeessa puhetta. Helmien täytyy olla tarpeeksi isoja, jotta ne on helppo pujottaa lankaan ja ne eivät katoa neuleen sisälle vaan jäävät näkyviin. Minun käyttämäni helmet olivat noin nuppineulan pään kokoisia.

Toinen mikä ohjeesta mielestäni puuttuu on kunnon ohje vuoren tekemiseen. Vuorikankaaseen silitetään kiinni tukikangas. Minä ostin liian ohutta tukikangasta, jolloin laukku jäi aika löysäksi. Seuraaviin laukkuihin taidan silittää muutaman kerroksen tukikangasta. Minun ostamani tukikangas oli mustaa, mikä sopi hyvin tarkoitukseen. Laukusta saa siistin ompelemalla sen kokonaan käsin. Itse ompelin ensin ylä- ja alapään, sen jälkeen läpän reunat ja lopuksi sivusaumat.

Kolmas ongelma ohjeessa oli se, ettei laukkuun oltu kaavailtu minkäänlaista kiinnitystä. Minun laukusta tavarat putoaisivat helposti, etenkin kun vuorikangas on liukas. Ajattelin laittaa ison nepparin kiinnitykseksi.

Tekemäni laukku oli menossa lahjaksi, joten kirjailin vapaalla konekirjonnalla J-kirjaimen vuoreen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti