tiistaina, marraskuuta 20, 2012

Huovutetuista palloista tehtyjä koruja


Tein huovutetuista palloista muutaman nopean korun. Käytin valmiita osia korujen tekoon, niitä voi ostaa askartelukaupoista. Pallot huovutin niin, että ensin kiersin villoja melko tiiviiksi palloiksi, noin 2-3 kertaa isommiksi kuin minkä halusin lopputuloksen olevan. Tulos riippuu hieman huovutuksen kestosta ja siitä, kuinka tiiviiksi villat sai kieritettyä. Huovutuksen aloitin kastelemalla pallon lämpimällä vedellä ja aloin kevyesti pyörittämään sitä käsieni välissä. Kun pallo oli hieman huopunut, lisäsin voimaa pyöritykseen. Pallojen teko on nopeaa ja helppoa. Mielestäni niistä syntyi yksinkertaisen kauniita koruja helposti :)

Nappikorvakorut
Huovutin pari pientä harmaata palloa. Annoin niiden kuivua yön yli. Liimasin pikaliimalla niihin valmiit taustat kiinni. Liiman kannattaa antaa kuivua kunnolla. 

Roikkuvat korvakorut
Huovutin kaksi pienempää valkoista palloa ja kaksi isompaa harmaata palloa. Annoin näiden kuivua yön yli. Tein niihin reiät neulalla ja vedin kuvassa näkyvät hopean väriset tapit niistä läpi. Leikkasin ylimääräiset pois tapeista. Taitoin harmaan pallon läpi menneen tapin pään 90-asteen kulmaan, jotta pallo ei lähde irti. Valkoisen pallon läpi menneeseen tappiin taivutin pihdeillä ympyrän. Yhdistin pallot teon aikana toisiinsa ja lopuksi lisäsin korvakorun koukun. 

Kaulakoru
Huovutin yhden ison harmaan pallon ja kaksi pienempää valkoista. Käytin melko jäykkää nahkanarua. Tein aluksi kulkureittiä nauhalle palloihin niin, että pistin ison parsinneulan muutaman kerran pallojen läpi. Sen jälkeen leikkasin nahkanauhan pään ohuemmaksi ja laitoin sen neulan silmästä läpi. Vedin neulan nauhan kanssa pallojen läpi. En laittanut koruun lukkoa, koska mielestäni jäykkään nahkanauhaan oli helpompi tehdä solmu kuin laittaa lukko kiinni. Näin korun pituutta voi myös säätää halutessaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti