sunnuntaina, joulukuuta 01, 2013

Joulukalenteri farkun taskuista

Kuva on vähän huono, mutta ehkä siitä ajatuksen saa :) Olen kerännyt rikki menneistä farkuista ajan mittaan takataskuja talteen. Näin joulun lähestyessä muistin eräällä lapsuuden kaverillani olevan joulukalenterin, missä oli taskuja. Taskuista löytyi legopalikoita ja jouluaattona niistä sai koottua ohjeiden mukaan jonkinlaisen auton tai muun. Itselläni ei ole vielä lapsia, mutta olen päiväkodissa tällä hetkellä töissä ja ajattelin testata kalenterin toimivuutta siellä :)

Kalenterissa on pohjana farkkukangas. Sekä ylhäällä että alhaalla on kuja. Minulle oli jäänyt remontista sellaista 90-asteen kulman metallilistaa, jota ostin rautakaupasta. Palat olivat juuri sopivan mittaiset tähän kalenteriin. Pujotin kulmalistan väliin trikookudetta, näin syntyi ripustusmekanismi.

Ompelin ensin ylimmän kujan. Sen jälkeen ompelin taskut kiinni rivi kerrallaan. Kiinnitin taskut riviin nuppineuloilla yläkulmat vastakkain. Ompelin taskut niin, että ensin tein tikit oikealta vasemmalle ja sen jälkeen takaisin. En katkaissut välillä lankaa vaan ompelin aina rivin kerralla loppuun.

Mietin, että taskuihin voisi painaa numerot vielä ja tuohon koukkuun voisi laittaa jonkun "Hyvää joulua"-kyltin roikkumaan. Toisaalta numerot voisi myös tehdä vaikka paperista ja kiinnittää ne klemmareilla, jolloin niitä voisi vaihtaa helposti ja kalenteri pysyisi muokattavana.

2 kommenttia:

  1. Hei tosi kivannäkönen kalenteri, jos ei ihan perinteistä punavihreevalkosta haluu! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Päiväkodissa tähän lisättiin joka tarkuun pahviset sydämet joissa on numerot 1-24 ni se toi joulufiilistä :) Ja tohon ripustuskoukkuun vois laittaa jonkunlaisen Hyvää joulua!-kyltin :)

    VastaaPoista