keskiviikkona, tammikuuta 16, 2013

Neulahuovutettu peikon pää

Ensimmäisellä demokerralla neulahuovutimme vaahtomuovista muotoillun palan päälle erilaisia hahmoja. Ennakkotehtävänämme oli suunnitella hahmoa etukäteen, miettiä sen luonnetta ym. Minun hahmoni on pieni peikko. Hän on vasta lapsi ja sen takia käytän rohkeasti värejä. En usko, että ehdin tämän kurssin aikana tekemään peikosta kokonaista käsinukkea, mutta yritän tulevaisuudessa saada sen valmiiksi. Haluaisin käyttää käsinukkea koululuokassa, minkä takia yritän tehdä hahmosta unisexin, jotta kaikki lapset voivat samaistua häneen. Unisex-lookki ja melko ilmeetön naama auttaa lapsia toivottavasti myös käyttämään mielikuvitustaa esimerkiksi näytellessään käsinukella. 



En laita tähän ohjeita sen hahmon pään tekemisestä, koska ohjeita löytyy muualtakin. Sen verran sanon, että tekeminen vaatii melko paljon aikaa, mutta itse pidin tekniikasta kovasti. Suunnitelmastani ja aloitetusta päästä huomaa sen, ettei suunnitelman kannata olla liian tarkka. Minullakin suunnitelma eli aika paljon jo tähän vaiheeseen päästessä. Mahdollisia suunnitteluvälineitä voisivatkin perinteisten väri- ja lyijykynien sijaan olla vaikka vesivärit, muovailuvaha tai liitutaulu. Laitan tähän kuvan ensimmäisen kahden tunnin aikaan saavutuksestani, ja toivottavasti kurssin lopulla näytän vielä kuvan valmiista naamasta :)

Loppuun vielä muutamia teemoja, joilla tällaisia hahmon päitä voisi lähteä vaikka oppilaiden kanssa suunnittelemaan: Kalevala, unien hahmot (vaikka painajaisten kummajaiset), satuolennot, oma kuva, idolien muotokuva, eläimet...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti