torstaina, tammikuuta 02, 2014

Lasten turvaistuimen tuunaus

Vanhemmillani oli vanha turvaistuin kotona, josta oli aikojen saatossa hajonnut ja hävinnyt pehmusteet ja päälliset. He kuitenkin tarvitsivat autoon istuimen lastenlapsiaan varten. 


Ompelin istuimeen uuden päällisen mallaamalla sitä istuimeen sopivaksi. Reunoilla kulkee kuja kuminauhaa varten. Istuimen vöitä varten tein yksinkertaisen napinläpitaskuaukon, jonka tikkasin muutamaan otteeseen päältä vahvistamaan aukkoa.

Ompelin sisävuoreksi kaksi kerrosta vanhaa päiväpeittoa, jotta istuimesta tulisi pehmeä istuttava. Lisäksi takapuolen kohdalle kuoppaan asettelin vanhan froteepyyhkeen. Päällinen on irroitettava, joten pehmustetta takapuolen alla voi lisätä ja poistaa tarpeen mukaan. Ohkainen tyyny voisi olla myös mukavan tuntoinen. Toinen vaihtoehto olisi myös leikata superlonista sopivan kokoinen palanen.

Pikkulapsen istuimeen tahdoin jotain iloa mukaan, joten tein applikoinnilla eli päällikeompelulla leijonia istuimeen. Leijonakuviot on leikattu vanhasta lasten lakanasta. Päiväpeitto toi takapuolelle pehmikettä, jolloin kuvion sai nousemaan näkyville paremmin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti