lauantaina, tammikuuta 18, 2014

Virkattu puikkopussi

Sain joku vuosi sitten vinkin Elinalta virkattuun puikkopussiin ja päätin tehdä itsellenikin tällaiset. Puikot ja koukut on aina hukassa ja sikin sokin jonkin ompelukorin pohjalla. Nyt tuli asiaan muutos. 


Kuva 1
Pieneen valkoiseen puikkopussiin käytin valkoista kalalankaa, jota oli jäänyt kudontakurssilta ylimääräistä (kuva1). Vihreä on tehty hieman paksummasta puuvillalangasta, joka sekin löytyi jämä varastoista. Pitkille puikoille käytin hieman kalalankaa paksumpaa lankaa, ja siihen jouduin yhdistämään kahta eriväristä lankaa, kun molemmat kerät olivat niin pieniä.


Tein oman pussin pitkille puikoille, lyhyille puikoille, pyöröpuikoille sekä virkkuukoukuille.
Violetin virkkukoukkupussin (kuvassa oikealla) on tehnyt minun 13v. pikkusiskoni. Olin kotona käymässä ja hän halusi oppia virkkaamaan. Annoin hänelle hieman isomman koukun ja paksumpaa lankaa, jotten hän heti hermostui hitaaseen ja vaikeaan etenemiseen. Hänen saatuaan pussi valmiiksi, hän yllätti minut ja antoi sen minulle lahjana. Se pääsikin heti oikeuksiinsa virkkuukoukkupussina. 


Tein jokaiseen pussin suuhun pylväsrivin muutamaa kerrosta aiemmin ennenkuin pussin koko oli hyvä. Näin sain aikaan kujan, josta on helppo pujotella naru sulkemista varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti