sunnuntaina, tammikuuta 19, 2014

Sweater pants = Swantsit

Villapaidasta tehdään villahousut. Sweater pants eli swantsit! Hurahdin näihin aivan tyystin! Löysin häärämö-blogista tähän vinkin ja alkuperäinen ohje näihin löytyy täältä. Ohjeita swantsien tekemiseen löytyy myös blogeista laivakissa ja kimpsulikampsuli.


Tässä on lähtötilanne!
100% Puuvillaa
Villapaidat olivat tiukassa, joten päätin kokeilla ensimmäisenä kuinka puuvilla toimisi, kun löysin niin kivanvärisen paidan. Sain housuista istuvat, mutta ne eivät ole kauhean joustavat johtuen materiaalista. Kotihousuiksi kuitenkin aivan mukavat ja toimivat. Ja väritykseltään nämä ovat mielestäni upeat!
Lähdin uudelle kirpparikierrokselle ja tällä kertaa löysin parempia paitoja. Seuraavan paidan otin kuosin vuoksi, koska se oli niin herkullisen värinen. Tämän paidan muoto oli myös hieman poikkeava ja päätin kokeilla, että saako siitäkin housut aikaan.
100% akryylia
Kyllähän se onnistui. Ajattelin aluksi, että näistä voisi tehdä haaremityyliset, mutta lopputulos ei ollut niin löysä kuin haaremihousut yleensä ovat. Tein näistä kuitenkin löysemmät kuin ensimmäisistä, jotta ne olisivat oikein rennot ja joustavat.
Tässä lopputulos:
Tästä lähdin sitten kolmansia swantseja muokkaamaan:

Näistä tuli todella mukavat, istuvat ja joustavat.


Huomasin swantseja tehdessä sellaisen ongelman, että lahkeista tulee aina todella lyhyet. Ne loppuvat minulla joka kerta puoleen väliin pohjetta. Niinpä päätin jatkaa lahkeita poimimalla lahkeensuusta silmukoita ja neuloin vähän saman sävyisellä langalla lahkeeseen lisää pituutta.


Vyötärö tuntui olevan hieman löysähkö ajatellen, että housut ovat ulkoillessa päällä. Niinpä ompelin vyötärölle taitteen ja sen sisään pujotin kuminauhaa. Nyt housut pysyvät hyvin ylhäällä ja nämä voi istuvuutensa ja pituutensa vuoksi olla hyvin ulkoiluhousujen alla lämmikkeenä.
3 kommenttia:

  1. Joo mä innostuin! Tarvin tollaset töihin ku on takapuoli aina jäässä pakkasella :)

    VastaaPoista
  2. Hienoja swantseja! Mulla on nykyään swantsit jalassa aina kun oon kotona. :)

    VastaaPoista
  3. Jeee Elina, laitahan sitte päivitystä tulemaan kuhan swantsit valmistuu :)

    VastaaPoista