tiistaina, maaliskuuta 12, 2013

Pikku tytön neulemekkoTein tämän neulemekon alle vuoden ikäiselle kummitytölleni. 
Tässä on yhdisteltynä neulontaa ja virkkausta. Punosmainen yläosa on neulottu joustinneuleena, josta sitten joka neljännellä kierroksella on otettu muutamalla langankierrolla kuusi silmukkaa yhteen. Tämä on hyvin yksinkertainen neulos, mutta silti saa näyttävää pintaa. Vyötärön kohdalta alaspäin on tehty helmaosa virkaten kiinteitä silmukoita. Mekon helma meinasi lähteä rullautumaan ikävästi, joten viimeistelin helman reunan vielä kukkavirkkauksella, jotta reuna pysyisi suorassa. (Ohjeet kyseiseen kukkavirkkaukseen: http://punomo.fi/teeitse/page/4576)
Mekossa on toisella olkapäällä nappikiinnitys, jotta mekko on helppo pukea ja riisua lapselta päältä. Kädentiet ja pääntien huolittelin rapuvirkkaamalla.


Tykkäsin punosmaisesta neulontamallista niin paljon, että päätin tehdä samalla tekniikalla itselleni myös kalenteriin uudet päälliset. Kalenterissa on kansien molemmin puolin sisävara, jonne kalenterin kannet sai ujutettua. Tein kiinnitysmekanismiksi virkkaamalla lankalenkin ja napin. Ompelin neuleen kiinni ensin ohkaiseen puuvillakankaaseen, jonka jälkeen liitin kappaleet yhteen. Tämä on kestänyt todella hyvin käyttöä. Alla oleva kangas estää neuletta venymästä ja nukkaantumistakaan ei ole tapahtunut vaikka kalenteri pyörii aina millon missäkin laukussa mukana. JEi kommentteja:

Lähetä kommentti