perjantaina, maaliskuuta 08, 2013

Rocki kynäpurkki

Lankatyöt ja huovutus -kurssilla oli tarkoitus rikkoa omia rajoja näihin tekniikoihin ja materiaalivalintoihin liittyen. Tänään kun söin hedelmäsekoitusta, en raaskinut heittää roskiin isoa säilyketölkkiä. Minulle tuli heti mieleen perinteinen säilyketölkistä tehty kynäpurkki. Jotain pientä jännää purkkiin oli kuitenkin saatava. Muistin kaapissani olevan nahkanauhan ja  päätin yhdistää nämä kaksi materiaalia. 
Aloitin projektin kääntämällä pihdeillä purkista terävät reunat piiloon. Sen jälkeen aloin testailla erilaisia virkkaustyylejä purkin ympärille. Kokeilin kiinteitä silmukoita yksin sekä pylväiden kanssa. Minulla oli kuitenkin niin vähän nahkanauhaa, että se rajoitti tekniikan valintaa. Halusin saada koko purkin piiloon, joten valitsin ruutuvirkkauksen lopulliseksi tekniikakseni. 
Mielestäni purkista tuli aika rocki! Purkki on 10cm halkaisijaltaan, joten siihen mahtuu paljon kyniä. Mielestäni ruutuvirkkauksesta näkyy hienosti metallisen purkin pinta läpi. Purkki on yksinäänkin mielestäni kivan näköinen, mutta ehkä nahka tekee siitä tässä tapauksessa vielä mielenkiintoisemman. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti